STAVIO JE U OPORUKU

Amerikanka Margaret Losinger, koja sada ima 68 godina, naslijedit će milion dolara mirovinskog fonda dečka s kojim je izlazila prije 34 godine, odredio je sud.

Braća i sestre pokojnika osporavaju potraživanje, piše Wall Street Journal.

Losinger je izlazila s Jeffreyjem Rolisonom 80-ih godina, a 1987. godine, u rukom pisanoj oporuci, imenovao ju je kao jedinu korisnicu njegove mirovinske štednje, iako je njihova veza završila dvije godine kasnije.

Sudski dokumenti do kojih je došao WSJ, sugeriraju da je Rolison upoznao Margaret dok je igrao frizbi. Počeli su živjeti zajedno, ali brak se nije dogodio jer on nije bio spreman.

Margaret je htjela muža i djecu pa je prekinula vezu i otišla. Kasnije se udala i dobila djecu, dok je Rolison imao dugogodišnju partnericu.

Nakon što je Rolison preminuo u dobi od 59 godina, njegova braća naslijedila su imovinu. Bili su iznenađeni kada su saznali za status korisnika nekadašnje djevojke.

Margaret će naslijediti sav novac iz njegove mirovinske štednje koji iznosi 1.15 miliona dolara. Braća su se borila na sudu, ali su izgubili. Na odluku su se žalili, a tvrtka P&G u kojoj je pokojnik radio kaže da su oni dali sva potrebna upozorenja o potrebi ažuriranja dokumenata.

Braća su se žalila na odluku jer misle da to nije bila pokojnikova namjera, samo nemar.