Dvogodišnji dječak iz Engleske, koji je rođen bez pola mozga, uspio je da nauči da hoda, uprkos uvejrenjima ljekara da nikada neće ni puzati.

Finly je naučio da kontroliše cijelo tijelo putem desne strane mozga.Kada je Finly Rosebottam imao samo četiri mjeseca, ljekari su otkrili da boluje od rijetkog oblika cerebralne paralize, kao i da mu nedostaje veliki dio lijeve strane mozga. Njegovi roditelji, Kely i Ivan Rozbotam, upozoreni su da dječak, koji je od svoje sestre mlađi samo sedam minuta, jnikada neće moći da se kreće.  

Međutim, roditelji su tokom 20 meseci bili uporni u pokušajima da Finly ipak prohoda, pa su sa njim obavljali posebnu vrstu terapije, koristeći njegovu omiljenu igračku, mali tenk. Uz pomoć fizioterapeuta, dječak je postepeno naučio da pomoću desne strane mozga kontroliše obe strane svog tela, pa je prvo počeo da puzi, a nedavno je napravio i svoje prve korake. 

Zapanjeni medicinski stručnjaci su Finlyjev uspeh pripisali "nevjerovatnoj roditeljskoj pažnji". Njegova majka je objasnila: "On sada može kratko da hoda, pridržavajući se za stvari. Napravio je sjajan napredak, a sledeće što planiramo jeste da ga naučimo da koristi znakovni jezik."