Nevjerovatan događaj u ponedjeljak ujutro u Kini. Kamion koji je vozio jednom cestom u sjeveroistočnoj provinciji Jilin propao je kroz asfalt kada se ispod njega otvorila ogromna rupa.

Službeniku službe za održavanje kineskih cesta koji je doša na mjesto događaja nije ostalo ništa drugo nego da stoji i da se iščuđava nevjerovatnom prizoru. Drama se odvijala u gradu Changuchun, a u kabini su bila dva muškarca u momentu kada je kamion propao kroz asfalt. Za sada se zna da su obojica povrijeđeni, mada nema detaljnih informacija koliko teško.

Kineske vlasti trenutno istražuju cijeli slučaj, ali za sada sumnjaju da se asfalt urušio zbog toga što nije mogao podnijeti teret kamiona koji je prevozio čelične cijevi.

Ova nesreća je samo jedna u nizu od onih sličnih njoj koje se događaju na kineskim cestama svake godine. Kina je inače jedna od najopasnijih zemalja kada je saobraćaj u pitanju, a oko 100.000 smrtnih slučajeva se zabilježi godišnje u saobraćajnim nesrećama, što je dvostruko više nego u SAD-u koje imaju četiri puta više automobila, piše Daily Mail.