Dječak je rođen s rijetkom bolešću zbog koje su mu noge od koljena na dolje prestale rasti. Liječnici su mu rekli kako se nikada neće moći baviti sportom.

Adam Donnachie (10) iz Velike Britanije rođen je s rijetkom bolešću zbog koje su mu noge od koljena na dolje prestale rasti. Liječnici su mu ugradili proteze, ali su ga i upozorili kako se neće moći baviti sportom zbog straha da mu se umjetne noge ne oštete. Ipak, Adam se pridružio školskoj fudblaskoj ekipi, prenosi Daily Mail.

- Niko iz naše obitelji nikada nije ni sanjao da će Adam postati sportista. Već smo bili prihvatili kako to nije moguće - kazala je njegova ponodna baka Nina Reeves (58). Dodaje kako njen unuk nikada nije o sebi mislio kao o invalidu. Nina ističe da je Adam uvijek znao da može postići sve što želi, samo ako se potrudi. Njegov trener fudbala kazao je kako Adam igra jednako dobro kao i ostala djeca.



Liječnici su primijetili kako je Adamove noge ne razvijaju dobro i prije nego se rodio. Na operaciji je bio s dvije godine, a liječnike i porodicu je zadivio nakon što je prohodao samo nekoliko dana poslije operacije.