Nakon što je na televiziji prikazan prilog kako osmogodišnjoj kćeri ubrizgava botoks, socijalne službe 34-godišnjoj Amerikanki su oduzele 8-godišnju djevojčicu. Curici je ubrizgavala botoks jer je od nje željela stvoriti 'zvijezdu'!

Kerry Campbell iz San Francisca koja je na televiziji priznala da njena kćer koristi botoks, ostala je bez skrbništva nad djetetom. Tokom vikenda su socijalni radnici odveli Britney Campbell , nakon što je prilog emitiran na ABC-u i nakon reakcija brojnih gledatelja koji ostali šokirani smatrajući da se radi o zlostavljanju djeteta.

ABC News je prikazao prilog o tome kako Campbell kćer priprema za natjecanje ljepote ubrizgavajući joj botoks, što je, kako je rekla, normalno kod takvih natjecanja pa i kada su u pitanju djeca. To rade, tvrdi, i druge mame.

Djevojčica se požalila da je injekcije bole, no, kako je rekla, bockanje u lice trpi jer "ne želi imati bore".



Reakcije brojnih građana, kako se čini, "otvorile su oči" socijalnoj službi koja je Amerikanki preko vikenda oduzela djevojčicu. Naime, priča o osmogodišnjakinji koja koristi botoks u medijima se pojavljivala i ranije.

Osim što joj ubrizgava botoks, bivša kozmetičarka se "pohvalila" da kćer vodi i na depilaciju. Otkrila je da botoks nabavlja preko interneta i da za tri mililitra daje 150 dolara.

"Sve što radim sada, pomoć će joj da jednog dana postane zvijezda. Znam da će biti pjevačica, manekenka ili glumica, a sve ovo će joj omogućiti da duže ostane mlada", rekla je Kerry Campbell.

Njeno mišljenje ne dijele stručnjaci, koji upozoravaju da je djeci štetno ubrizgavati botoks.

"S medicinskog gledišta, tko zna kako će to djelovati na razvoj, a psihološki tek? O moj Bože. To je odvratno", rekla je za Daily Mail liječnica Laura Davies, upozoravajući da se djetetu koje se podvrgava tretmanima ljepote šalje poruka da nije dovoljno dobro.