Šestogodišnja indijska djevojčica Suman Khatun najvjerovatnije je najdeblje dijete na svijetu. Visoka je 105 centimetara, a teži 92 kilograma.

Zbog celike debljine, doktori su zabrinuti za njeno zdravlje i strahuju da bi mogla umrijeti.

Sedmično Suman u prosjeku pojede 14 kilograma riže, osam kilograma krompira, osam kilograma ribe i oko 180 banana, a jede i puno slatkiša te slastica. Spomenuta količina hrane dovoljna je da bi se nahranilo čitavo njihovo selo.

Njeni roditelji, 32-godišnja Beli Bibi i 38-godišnji Jalal, kažu kako su nemoćni po pitanju toga da je zaustave u prežderavanju - nakon što pojede sve što pronađe u porodičnoj kući, Suman krene pustošiti po susjedstvu.

Suman je rođena kao zdrava beba, teška nešto manje od četiri kilograma. Ali, ubrzo je njen apetit počeo nezaustavljivo rasti. Lokalni doktor je djevojčici otkrio poremećaj funkcije hipofize, što izaziva njenu neprestanu glad. Suman se nezaustavljivo deblja - lani je težila 75 kilograma.

"Pokušala sam gotovo sve da bih kontrolisala njen apetit, ali kad je gladna vrišti, plače, baca se po podu i jede blato. Stid me kad ide po susjedstvu i traži hranu, kao da je izgladnjujemo. Komšije se sažale nad njom pa joj daju jesti. Nemoćni smo", priča Sumanina majka.

Djevojčica ide u školu, ali kaže kako mrzi ići ondje jer je dječaci neprestano zafrkavaju te zato što nema dovoljno hrane sa sobom: "Toliko sam gladna da mi je zlo".