Švicarac se javio na oglas Slovaku (43) koji je nudio pomoć u samoubistvu. Za uzvrat je tražio da pojede tijelo. Žrtva se u zadnji tren predomislila i pozvala policiju.

Slovačka policija organizirala je zasjedu u utorak kako bi ulovili muškarca kojega su sumnjičili za pokušaj ubistva i kanibalizam. Iako su planirali akciju neko vrijeme, nije prošla glatko. Sumnjivac i jedan policajac završili su u bolnici i bore se za život.

Slovački ministar unutarnjih poslova Daniel Lipšic i šef policije Jaroslav Spišiak rekli su kako je kanibal (43) iz sela Družstvená Hornáde tražio žrtve na internetu, odnosno dobrovoljce koje će pojesti. Oglašavao je kako nudi pomoć u samoubistvu, a za uzvrat traži da pojede žrtvino tijelo, piše Pravda.

Na oglas se javio Švicarac, ali se predomislio shvativši da je kanibal ozbiljan i pozvao policiju. Organizirali su zasjedu u predgrađu Kysaka. Žrtva se sastala s kanibalom i ubrzo su se posvađali. Došlo je do pucnjave. Policija je kanibala upucala pet puta, ali on je ipak uspio raniti policajca (37) koji je nosio pancirku. Kanibal je imao dozvolu za oružje.

Sa sobom je imao ruksak koji je napunio pilama, noževima i tabletama. Čak je iskopao rupe u šumi kako bi zakopao nejestive dijelove.

Nagađa se kako je kanibal imao već dvije žrtve. Policija nije željela potvrditi radi li se o potencijalnim žrtvama ili je već nekoga pojeo. Psiholozi vjeruju kako je riječ o čovjeku s poremećajem ličnosti.