Američka sekta Family radio stigla je u glavni grad Filipina kako bi ih obavijestili da će Sudnji dan biti 21. maja, odnosno za deset dana.

Oboružani lecima i svjetlećim majicama skupina je na glavnom trgu u Manilli građanima dovikivala kako se, prema proročanstvu njihova vođe Harolda Campinga, približava apokalipsa. Camping je do izračuna došao serijom matematičkih izračuna i skrivenih kodova koje je pronašao u Bibliji. Bio je uvjeren da je Bog slao skrivene šifre te da je njegov zadatak bio upozoriti stanovništvo na predstojeću opasnost.

'Svijet će nestati 17 dana drugog mjeseca po kalendaru Noachiana, a 21. maja je 17. dan drugog mjeseca po hebrejskom kalendaru', kazao je predvodnik sektaša u Manili Joel Abalos. Camping je slično prognozirao u septembru 1994. godine, no kad se to nije dogodilo, kazao je kako će se 2011. Sudnji dan definitivno dogoditi.

Njegovi sljedbenici u SAD-u su napustili svoje poslove i obitelji te krenuli po svijetu nagovještavati najgore. Profesor religijskih znanosti sa univerziteta u Manili Gerardo Lanuza ističe kako su se na Filipinima povećao broj sljedbi koji vjeruju u skori Sudnji dan. Razlog za to vidi u sve nestabilnijoj političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji. 'Žele ljudima pružiti neki oblik sigurnosti i kao da ih žele navesti da promijene svoje životne navike', komentirao je za Reuters.