Dnevni avaz izvijestio je o neobičnom događaju koji je navodno doživio Đulejman Subašić iz mjesta Stublo. Prema njegovim riječima, u ponedjeljak 9. maja su mu rano ujutro u goste došli posjetitelji iz svemira. Jesu li došli na ćevape ili možda dovršiti piramide?

Đulejman opisuje da je oko osam sati ujutro vidio jaki bljesak, nakon kojeg su u travi ostali vidljivi tragovi. Umirovljenik tvrdi da je sve promatrao s oko 50 metara udaljenosti, a da su njegovi posjetitelji iza sebe ostavili tek polegnutu travu u obliku kruga.

S obzirom da se događaj odigrao nešto prije kiše, skeptici kažu da se radi tek o udaru groma, no Subašić inzistira da je riječ o izvanzemaljcima koje je već ugostio prošle godine, kada su navodno došli po kuglu koju je umirovljenik, sada radioamater i numizmatičar, pronašao jednom prilikom.

Kuglu opisuje kao malu i bijelu sa zrcalima zelene boje, a tvrdi da je prošli put kada su ga posjetili čak imao priliku i komunicirati s posjetiteljima iz svemira.'Oni su kod mene bili prošle godine, vidio sam ih dok sam se spremao na počinak, petnaestak sekundi su mi mimikom pokazivali da im vratim kuglu. Bili su mali, zdepasti, velikih očiju i ušiju. Odletjeli su brzinom munje u nepoznatom smjeru', objašnjava Đulejman Subašić, a prenosi Dnevni avaz.

Za razliku od tog susreta, misli da ovaj put nije bio dovoljno brz, te žali što je zatekao samo trag posjeta. Ipak, siguran je da se radi o vanzemaljskim posjetiteljima jer kugle kakvu je pronašao postoje i u Sjevernoj Carolini, gdje su NLO-i česta pojava.