Natasha Wang pobjednica je ovogodišnjeg natjecanja u plesu na štangi koje se odigralo pod pokriviteljstvom američke federacije osnovane za nadziranje ovog - sporta. Da, dobro ste čuli, ples na štangi postaje pravi sport, a njime se bave gimnastičarke i plesačice.

Glavni cilj sportske federacije je pružiti potporu i organiziranu strukturu disciplini kojom se mnogi bave, ali koja nije imala službenu krovnu organizaciju.

Iako se ples na štangi najčešće povezuje sa striptiz barovima, smatra se da potječe iz kineskih cirkusa, te je 'više nalik jazzu i baletu nego mrdanju guzom i nabijanju po štangi, kako ga se najčešće prezentira', objašnjava Wendy Traskos, suosnivačica Federacije.

'Definicija striptiza je svlačenje odjeće, a djevojke koje se bave ovim sportom to ne rade', nastavlja Traskos i dodaje: 'Plesačice su oskudno odjevene zato što moraju imati otkrivenu kožu kako bi se mogle prilijepiti uz štangu.'

Većina djevojaka koja se bavi ovim sportom nema nikakve veze sa striptizom i dolazi iz područja kao što su suvremeni ples ili gimnastika, a ima i onih kojima je ovaj oblik plesa samo hobi.

Natashu Wong, pobjednicu ovogodišnjeg natjecanja, kako izvodi jednu od svojih rutina možete pogledati ovdje: