Trogodišnji mješanac labradora i pudlice mogao bi imati ozbiljnih problema sa identitetom nakon što mu je vlasnica dlaku obojila u tigrove šare.

Pas Celebrity dobio je novu boju dlake – narančastu sa crnim prugama – da bi, prema riječima gazdarice Jody Woodhouse, unio smijeh i veselje u njihovu zajednicu u novozelandskom gradu Taurangi. Jody je inače vlasnica privatnog kozmetičkog salona za njegu i održavanje pasa, Kiwi Petz.

"Htjeli smo napraviti nešto da nasmijemo ljude, a da je potpuno drugačije od viđenog. A ovo je jednostavan i bezbolan način da se ljudi nasmiju i da dobiju temu o kojoj mogu razgovarati", rekla je Jody koja je posebnu boju za svog ljubimca uvezla iz Japana, prenosi Tportal.

Celebrity svaki dan sa Jody ide na posao, a u ponedjeljak se prvi put pojavio sa novom frizurom. Reakcije su bile uglavnom pozitivne, ali bilo je i onih koji su se zabrinuli za zdravlje psa, ali Jody ih je odmah razuvjerila da se radi o sasvim bezopasnoj boji koji se ispire i na kraju nestane nakon dva-tri mjeseca.

Zamjenik direktora Udruženja za zaštitu i sprečavanje nasilja nad životinjama, Bob Kerridge, rekao je za NZ Herald: "Pa, prilično je bizarno… Zapravo mislim da je glupo i potpuno nepotrebno. Ako gospođa želi tigra, recite joj da nabavi jednog, a ne da farba psa".

Na pitanje može li se pas sad zbuniti oko svog identiteta, Kerridge je rekao: "Mogu zamisliti da sam ja pas i da me neko ofarba poput tigra, ne bih znao trebam li lajati ili rikati. Ali, ovisi kako na to gledate. Postoje i drugi načini da razveselite ljude, na primjer napravite nešto dobro za njih. A izlaganje psa i zapravo ismijavanje nije među mojim omiljenim metodama!"