Na danskom ostruv Sealand pronađena je neobična lobanja o kojoj postoji teorija da potiče sa Balkana i da je pripadala vanzemaljcu.


Tokom zamjene starih kanalizacijskih cijevi, Danac Anton Spangenberg u svom je dvorištu na ostrvu Sealandu pronašao neobičnu lobanju o kojoj postoji nekoliko teorija.

Najintrigantnija je ona po kojoj lobanja pripada vanzemaljcu, koja je potiče sa Balkana, a na spomenuti danski otok je stigla preko Pariza i Muenchena. Među lokalnim stanovništvom poznata je legenda o jednom članu Reda Pegasusove svjetlosti (l'Ordre Lux Pégasos), koji je skrivao predmete neobične svjetlosti.



O tom Redu malo se zna, osim da je osnovan 1350. godine te da je okupljao mnoge pjesnike i pisce, među kojima su najistaknutiji Giovanni Boccaccio, William Shakespeare, Rene Descartes, Thomas Jefferson i Aleksandar Solženjicin, prenosi rtl.

 Lobanja sa ostrva Sealanda je oko jedan i po puta veća od lobanje homo sapiensa. Posebno su uočljive očne duplje, koje su nesrazmjerno velike pa se pretpostavlja da su prilagođene za život po mraku ili pod zemljom ili na planetu koji kruži oko udaljenih zvijezda.

Analize provedene na Institutu Niels Bohr pokazale su da je ovo stvorenje živjelo između 1200. i 1800. godine, a da je zakopano iza 1900. godine.

I dalje ostaje misterija je li ova lobanja pripadala vanzemaljcu, pripadniku dosad neotkrivene vrsti ili je riječ o deformiranom ljudskom biću.