Komičar Craig Rowin već neko vrijeme putem YouTubea traži dobročinitelja koji će mu darovati, ni manje ni više nego – milion dolara. U svojem prvom videu direktno se obraćao nekim poznatim milionerima koji bi mu mogli dati milion dolara, a kasnije je svoje molbe uputio i kompanijama.


U potrazi za milionom naišao je i na ljude koji su mu slali čekove, no s obzirom da niti jedan nije bio u iznosu od milionn dolara, sve ih je odbio.

Molbu je uputio i preko televizije pojavivši se u vijestima, a izgleda da je sav njegov entuzijazam napokon urodio plodom.

Naime, Craiga je nedavno nazvao milioner koji mu je obećao bezuslovno pokloniti milion dolara. Isprva je komičar bio skeptičan, no tada je dobio ovjereni ugovor u kojem mu se dotični milioner obvezuje darovati ček od milion dolara, bez ikakvih protuusluga.

Craig je odmah objavio i video u kojem se hvali svojim uspjehom i najavljuje da će mu ček biti predan 2. februara, na početku njegovog stand-up nastupa.

Još nije jasno je li riječ o kakvoj fori, promociji nečega i/ili nekoga, ali ideja je izazvala pažnju medija diljem planete.

Slavljenički video možete pogledati ovdje: