Jim Jablon s Floride vlasnik je skloništa za divlje životinje. Iako je prvo udomljavao samo autohtone vrste, s vremenom su se u njegovom azilu pojavili lavovi i tigrovi kojima je trebala zaštita i novi dom.


Jim Jablon je 1. januara uselio u kavez s dva mlada afrička lava i cilj mu je živjeti s njima do kraja mjeseca.

Na ovaj opasan potez se odlučio kako bi zaradio novac za svoj azil, jer mesožderi kojih je u njegovom skloništu sve više i više, dnevno trebaju velike količine hrane, a budžet ovog ratnog veterana to više ne može pratiti.

Jablon je sklonište otvorio 2000. godine i danas je ono dom za preko 100 napuštenih, zlostavljanih i bolesnih životinja. U njegovom azilu, koji uglavnom finansira sam, danas žive majmuni, aligatori, orlovi, tigrovi, pume, zmije... Velika pomoć mu je i 13-godišnja kći.

Kako bi i dalje mogao voditi brigu o divljim mačkama, Jablon je uselio u kavez s dvogodišnjom lavicom Leom i 10-mjesečnim lavom Edom. S obzirom da se radi o mladim lavovima njegov život, tvrdi, nije ozbiljno ugrožen. Na ovaj način pokušava privući nove donatore.

Kako izgledaju 24 sata u lavljem društvu možete pratiti i na Jablonovom websiteu na kojem je dostupan live prijenos događanja iz kaveza.