Gotovo dvije hiljade Španaca dobilo je neočekivani Božićni poklon, izdašan dobitak na lutriji. Svako je dobio 300.000 eura. Tradicionalni El Gordo ove je godine igračima isplatio više od dvije milijarde eura.

Neočekivano slavlje širom Španije. Tradicionalna Božićna lutrija pokazala se najsretnijom za 1.950 igrača. Pobjednički broj 79250 svakome od njih donio je 300.000 eura.

"Htio sam dobitak zbog svoje djece i dobio sam ga za svoju djecu! Moja djeca su moja duša. Volim ih najviše na svijetu!", rekao je jedan od dobitnika.

"Ne mogu vjerovati! Sin mi je rekao da smo dobili na lutriji, ali ja još ne vjerujem!", dodala je još jedna dobitnica na lutriji.

"Prošlog mjeseca izgubio sam posao. Sada mogu nastaviti živjeti", zaključio je još jedan od dobitnika.

U zemlji s najvišom stopom nezaposlenosti u Evropi, izvlačenje tradicionalne lutrije željno se iščekivalo. Riječ je o najbogatijoj lutriji na svijetu, u kojoj je dobitak siguran. Jedan jackpot ne postoji.

Svaki izvučeni broj od pet cifri je dobitni, s iznosima od 20 do 300 hiljada eura. Ove je godine Špancima podijelila ukupno dvije milijarde i 300.000 eura.