Kako stati na kraj divljim vozačima, ovisnima o brzoj vožnji? Na genijalnu ideju došao je jedan proizvođač amortizera, iako im to nije bila zamisao.

Na prvi pogled, nitko ne bi niti posumnjao da se na prikazanim fotografijama radi o bilo čemu drugom, osim groznoj rupi nasred ceste. Ipak, radi se samo o povećoj naljepnici, zalijepljenoj na površinu asfalta, koja odaje dojam teškog oštećenja na cesti.

Ako izostavimo posljednju sliku, prvi trag, da se radi o nečem sumnjivom, možemo naći u natpisu na cesti, nekoliko metara iza rupa. Poenta poruke je da su dotični amortizeri toliko dobri, da rupu nećete niti osjetiti, ali vozačima, naravno, to nije palo prvo na pamet. Kako su ove 'rupe' postavljene na nekoliko različitih prometnica u Kanadi, većina tamošnjih vozača, usporavala je i pokušavala zaobilaziti rupe na cesti.

Iako su neki pomislili kako se radi o nekakvoj novoj kampanji u regulaciji prometa od strane vlasti, sve ih je zapravo nasamarila jedna firma, koja se bavi proizvodnjom amortizera. Bilo kako bilo, ideja nije niti sasvim loša, gledano sa strane regulacije prometa, no dobro je da su rupe postavljene na lijepim ravnim dijelovima prometnica, jer ko zna kako bi vozači reagirali, primjerice, na takvu rupu pri izlasku iz zavoja.


Ove rupe izgledaju poprilično realno!


Ipak nisu rupe na cesti.