Ekaterina Gerasimova ima prodorne plave oči, nevino lice djevojke iz susjedstva i amaterski se bavi manekenstvom. No , to nije sve. Ona je također najopasnija tajna agentica ruske tajne službe FSB, ako je vjerovati „njezinim žrtvama“.

Njezine tajne operacije uključuju diskreditiranje istaknutih kritičara Kremlja KGB-ovskim tehnikama zavođenja, dovodeći ih u delikatne situacije, prenosi Jutarnji.

Ekaterina svoje žrtve mami seksom i drogom. Pod tajnim imenom „Katya“ u krevet je odvukla najmanje šestero oponenata kremaljske politike. Nekim svojim žrtava nanijela je štetu ugledu u javnom i privatnom životu.

Njezina posljednja žrtva bio je Viktor Shenderovich, novinar i scenarist satirične emisije. Priznao je da je spavao s Ekaterinom, no tvrdi da mu je aferu smjestio Kremlj. Oženjen je i ima kćer.

Urednik časopisa Newsweek također nije odolio čarima Gerasimove. Snimljen je u donjem rublju kako šmrče kokain nakon seksualnog odnosa s tajnom agenticom.

Muškarac koji liči na čelnika radikalne Nacionalne boljševičke partije također je snimljen 'in flagrante delicto' s lijepom Ekaterinom.

U vrijeme SSSR-a tajna služba takvim je snimkama ucjenjivala protivnike, no u modernoj Rusiji takvi snimci završili su na internetu i njima se naslađuje cijela Rusija, a glavni protagonisti pokušavaju odbraniti mrvice dostojanstva.

Mladi oporbeni vođa priznao je da mu je bilo sumnjivo kada ga je Ekaterina pozvala da se pridruži njoj i njezinoj prijateljici u isprobavanju seksualnih igračaka.