Iako je mamba jedna od najotrovnijih zmija u svijetu, 68-godišnja Marija Đurić iz Srbije, preživjela je čak tri njezina uzastopna ugriza.

Marija je sa 70-godišnjim suprugom Petrom bila u posjetu sinu Nemanji, koji živi u Južnoj Africi, u gradu Umdlotiju, gdje ju je na putu do plaže napala zelena mamba, piše južnoafrički list Independent. 'Dok je mama išla prema plaži, na zmiju koja je prelazila ulicu je naletio automobil i odbacio je prema njoj. Jedan čovjek je to vidio i počeo je mahati rukama. Mama, nažalost, ne zna engleski, pa ga je samo začuđeno pogledala. Mislila je da je histeričan', objasnio je Nemanja Đurić.

Dodao je kako je njegova majka nastavila hodati i tada ju je zmija u svega nekoliko trenutaka, čak triput ugrizla za potkoljenicu. Iako nije znala engleski pa se potraga za pomoći pretvorila u noćnu moru, situaciju je spasio mještanin, 70-godišnji Norman Tuloh, koji je zaustavio promet i pozvao Hitnu pomoć. Liječnici su Mariju zatekli u teškom stanju na mjestu događaja te su ju hitno helikopterom prebacili u bolnicu u gradiću Umhlangi.

Nakon dva dana provedenih u bolničkom krevetu, unatoč lošim prognozama liječnika, Marija je ipak jučer stala na noge i zaputila se u Johannesburg. Koliko je srpska državljanka imala sreće, govori i podatak, da otrov zelene mambe, ukoliko je ugriz pogodio venu, ubija u svega nekoliko minuta. Zelena mamba živi samo u Africi i uglavnom boravi na drveću. Policija je onu, koja je izgrizla Mariju, pronašla nedaleko od mjesta događaja i usmrtila.