Žena sa Staten Islanda podnijela je tužbu 'tešku' pet miliona dolara protiv plastičnog hirurga koji ju je unakazio tokom operacije grudi, što je dovelo i do raspada njenog braka.

Kako kaže njen advokat, 47-godišnja Maria Alaimo poželjela je grudi veličine 36 C, a završila je s deformacijama u obliku dvostrukih balona, tako da je nakon operacije izgledala kao da ima čak četiri dojke.

Alaimo tuži hirurga dr. Keitha Bermana, njegovo osoblje, kao i medicinsku web-stranicu koja ju je uputila na njega.

U tužbi stoji da je Alaimo 2003. platila 3.500 dolara za nove grudi, koje su danas spljoštene s par oteklina veličine teniske loptice. Zbog svega toga oštećena osjeća bol, poniženje, nelagodu i izgubila je samopouzdanje.

Tvrdi da je ova operacija dovela i do raspada njenog braka, jer suprugu nije dopuštala da je vidi golu nakon operacije.

Alaimo je imala još dva zahvata kojima su pokušali popraviti štetu. Prvi je odradila kod istog hirurga, no rezultat je bio još gori.

Hirurgov advokat tvrdi da se Alaimo trebala bolje upoznati s rizicima plastične operacije prije nego je legla na operacijski stol.

''Plastična hirurgija se trivijalizira, no u stvarnosti plastična operacija je ipak samo operacija. Nema garancija. Neke osobe dobro reagiraju na određeni tretman, druge ne'', kaže hirurgov advokat.