Rođenje djeteta je najsretniji događaj u životu roditelja. Za jednu porodicu u Wellingtonu na Novom Zelandu ovo je bio poseban događaj jer su dobili kćerku s rijetkim poremećajem. Brielle Garrison je rođena bez očiju.

Grielle se rodila prije osam sedmica s potpuno praznom očnom šupljinom, odnosno nedostatkom očnog tkiva. Još nije utvrđeno zbog čega se dešava ova rijetka mutacija. Jedino što doktori znaju je da nije nasljedna.

Doktor Lee Friedman s Instituta za mikrohirurgiju u Wellingtonu kaže da u 22 godine doktorske prakse nije vidio ovakav slučaj.

"Zaista je okrutno da se dijete rodi bez očiju. Imam kćerku i jeza me prođe kad pomislim da se i njoj to moglo desiti", rekao je dr. Friedman za newsnet5.com

Djevojčica će morati da ide na nekoliko operacija kako joj lice ne bi ostalo deformisano. Njeni roditelji su željeli da javno pričaju o tome šta im se desilo, kako bi ljudi na svijetu postali svjesniji ovog rijetkog stanja. Možda bi se nakon toga više pažnje posvetilo istraživanju koje bi moglo da otkrije moguće uzroke ovakvih mutacija.

"Nadamo se da će naučnici shvatiti o čemu se ovdje radi, zbog djece koja tek treba da dođu na ovaj svijet. Mi svoju princezu tretiramo i vidimo kao normalnu osobu i to je najvažnije", rekla je majka djevojčice Taylor Garriso.