Pomislite samo kako je divno probuditi se ujutro nakon kvalitetno prospavane noći i shvatit ćete koliko su male životne radosti potcijenjene. S tim se slažu i mnogi učesnici ankete provedene s ciljem da se pronađe koja nam to zadovoljstva najčešće izmame osmijeh na lice.

Osjećaj nakon što se dobro naspavamo pobijedio je na listi i pronalazak novčanice na koju smo zaboravili, pa čak i maženje sa voljenom osobom u krevetu.

Spavanje, hrana i dijeljene posebnih momenata na samom su vrhu liste nastale prikupljanjem odgovora ispitanika u Velikoj Britaniji, pišu tamošnji portali. Anketirano je 3.000 osoba u okviru ispitivanja tržišta koje je provela prehrambena kompanija "Batchelors Cup of Soup", a njen glasnogovornik Rob Stacey ističe: "Ljudi su nam govorili šta im uljepšava dan, a to su uglavnom male stvari koje čine veliku razliku."

"Ponekad i samo kratko maženje ili kompliment mogu mnogo pomoći da se nečije raspoloženje popravi, ako je imao loš dan, i može biti učinkovitije od skupog poklona", objašnjava dalje.

Na listi od 50 najugodnijih stvari nalaze se i neka neočekivana iznenađenja, poput otkrivanja da ste smršali, osmjehivanja stranca, primanja pisma prijatelja, ali i nešto vrlo zanimljivo - kad shvatite da red u supermarketu u kojem se vi nalazite najbrže prilazi kasi. Mnogo ispitanih izjavilo je da ih raduje doručak u krevetu, ručak s prijateljima, majčina kuhinja, roštiljanje s rodbinom i drugo.