Beba iz američkog mjesta Pueblo pravo je čudo! Nicholas Coke rodio se bez mozga, tačnije s poremećajem zvanim anencefalija.

Prilikom rođenja liječnici su bebi prognozirali nekoliko sati života, no Nicholas Coke poživio je nekoliko dana, pa zatim nekoliko mjeseci. Danas ima godinu dana i njegovi roditelji to vide kao pravo čudo.

Mali Nicholas ne može vidjeti, čuti, sisati, puzati i sve ostalo što je za bebe normalno. Rodio se s poremećajem anencefalija – bez mozga, već samo s 'moždanim stablom' koje inače vezuje mali mozak i veliki mozak sa leđnom moždinom.

''On je čudo. Promijenio je toliko života. Neki dan se nasmijao prvi puta i bilo je predivno'', ispričala je majka Sheena.

Uprkos radosti i zadovoljstvu povlači se konstantna misao na to koliko se Nicholas još dugo može boriti. Majka Sheena kroz suze je poručila da joj je teško razmišljati o tome da će uskoro morati pokopati sina, no presretna je što je poživio godinu dana.

Ističe kako upravo iz tog razloga iskorištavaju svaki trenutak i slave svaki novi dan kao da im je posljednji u nadi da će biti zajedno što duže.