Tajlandsko selo Sanga pokraj Bangkoka već je tradicionalno domaćin natjecanja u kojem poraz nije najgore što se može dogoditi. Samo trenutak dekoncentracije vodi ravno u smrt.

Nevjerojatno hrabar sport nastao je iz seoskih običaja u kojima su trgovci na sajmove donosili kraljevske kobre kako bi privukli kupce i tada došli na, ostatku svijeta, suludu zamisao.



Izazivača u ringu ne čeka neka nabildana grdosija spremna da protivnika sruši jednim udarcem, nego jedna od najopasnijih životinja na svijetu koja svojim otrovom paralizira nervni sistem čovjeka i ubija u roku od 15 minuta, a bez problema može 'uspavati' i slona.



Iako ih na Tajlandu tretiraju kao domaće životinje te ih seljani drže u kutijama u kućama, ta 'ljupka' stvorenja nemaju previše milosti pa su tako prošle godine u organiziranim borbama zabilježena tri smrtna slučaja prehrabrih golorukih izazivača.



Treba napomenuti da u blizini borilišta ne postoje liječnici s protuotrovom i jedini 'lijek' se priprema od mljevenog lišća zapadnom svijetu nepoznate biljke i limunovog soka, pa ko voli nek' izvoli...