Kao i svake godine, američka policija napravi odabir najbizarnijih slučajeva i najglupljih kriminalaca. Među najblesavije provalnike svakako spadaju dva imbecilna prijatelja koja su se prije napada maskirala neizbrisivim flomasterima. Uhićeni su samo pola sata nakon neuspješne pljačke.

Pedofil na čijem su kompjutoru našli tisuću slika dječje pornografije također se nije proslavio. Branio se pred sudom da mu je fotke spržila mačka koja se voljela igrati s kompjutorom. U ocjeni gluposti nije bolje prošao ni mladi par koji je nazvao policiju i prijavio da im je ukradena marihuana.

Neki su lopovi jednostavno izabrali kriva mjesta za pljačku. Jedan je krao na policijskoj konvenciji, a drugi je upao kroz prozor svlačionice tae kwon do kluba dok su se u njoj presvlačili sportaši. Obojica su prošla s težim ozljedama. Na ljestvici je visoko mjesto zauzeo i debeljko iz Denvera koji se pokušao uvući u pizzeriju kroz dimnjak.

U njemu je ostao zaglavljen, a spašen je s teškim opeklinama. Slično je prošao i čovjek iz Ohia koji je, dok je pušio, svoju kuću čistio benzinom. Ovisnik o duhanu također je ispao izuzetno glup. Pobjegao je iz zatvora i iz obližnjeg dućana ukrao 14 kutija cigareta. Uhićen je kada se s cigaretama pokušao vratiti u zatvor.

Traženi kriminalac iz Alabame također je visoko rangiran na ljestvici glupih kriminalaca. Kako se bojao i svoje sjene, uvijek je spavao s pištoljem pod pazuhom. U snu si je propucao rame te je uhićen.