U tijelu dvogodišnjeg Brazilca liječnici su pronašli čak 50 šivaćih igala, piše Daily Mail. Vjeruje se da su igle namjerno zabodene u tijelo dječaka i to kroz njegovu kožu, a policija smatra da je dječak bio žrtva sljedbenika crne magije.

Dječaka je u bolnicu dovezao rođak nakon što se maleni Brazilac neprestano žalio na bolove u stomaku. Rentgenski snimak koji je urađen pokazao je da se u tijelu djeteta nalazi čak 50 igala. Igle su zabadane u dječakov stomak, vrat i noge, a jedna igla je probola i dječakovo lijevo plućno krilo.

Majka dvogodišnjeg Brazilca, Marma Souza Santos, kazala je kako ne zna ko je počinio tako okrutan zločin, jer ona je tokom dana uglavnom na poslu, a o dječaku brine njegova baka.

Direktor bolnice Barreiras, u kojoj je dječak smješten, je kazao kako su posve uvjereni da dječak nije sam progutao igle, a to je zaključeno na osnovu položaja igala u djetetovom tijelu.

"Naš prioritet u ovom trenutku je da učinimo sve kako bismo zaliječili dječakovo plućno krilo, te povadili igle iz tijela“, kazao je Luis Cezar direktor bolnice Barreiras u kojoj je dječak smješten.

Dječak je izvan životne opasnosti, a policija radi na rasvjetljavanju ovog okrutnog zločina.