PREMA IZBORU BBC-A

Britanski medij BBC danas je na svom zvaničnom Twitter profilu podijelio najluđe momente ovogodišnjeg izdanja Eurosonga koji se održao sinoć u Liverpoolu.

Na videu je moguće vidjeti kratki prikaz pet situacija koje su mnoge iznenadili, a među njima je i nastup hrvatskih predstavnika Let 3, koji su privukli mnogo pažnje na takmičenju zbog pjesme, ali i kostima. Izdvojili su trentuak kada jedan od članova grupe Let 3 drži rakete u rukama.

Tu je i nastup finskog predstavnika Kaarija, koji se predstavio s pjesmom "Cha Cha Cha". Bio je jedan od favorita, a mnoge je oduševio svojim neobičnim stajlingom i plesnim pokretima.

Pored njih prikazali su nastup predstavnika Moldavije i izvedbu pjesme "Soarele si luna", a prikazali su muškarca patuljastog rasta koji svira flautu. Na kraju su izdvojili i njemačke predstavnike Lord of the Lost s pjesmom "Blood & Glitter", koji su na ovom takmičenju bili posljednji. Momenat kojeg smatraju "najluđim" je onaj u kojem pjevač vrišti.

Interesantno je što su pored nastupa, u najluđe momente dodali i situaciju gdje je engleska komičarka Melanie Giedroyc pravila maslac odjevena u poljsku mljekarku.