Jedina dva čoveka u Velikoj Britaniji sa imenom Gerent Voolford, ležala su u bolnici u susjednim krevetima i otkrili da su obojica penzionisani policajci, prenosi "Daily telegraph".

Gerent Voolford (77) je već ležao u bolnici Abergelu u zapadnom Velsu kada je Gerent Voolford (52) primljen u nju. Stariji Voolford je bivši predsjednik "Kluba konzervativaca" u svom rodnom gradu Landadnu, a mlađi Voolford je trenutni potpredsjednik istog kluba u gradu Rutinu. Njih dvojica se nikada prije nisu upoznali, i nakon provjeravanja podataka u porodičnim stablima, otkrili su da nisu u rodu.

Podaci kancelarije za javne evidencije pokazali su da su njih dvojica jedini ljudi u Velikoj Britaniji sa imenom Gerent Voolford.

Dva pacijenta sa istim imenom i prezimenom su izazvala pravu zbrku kod ljekara i medicinskog osoblja, koji su stalno morali da provjeravaju da li su odgovarajuću terapiju dali pravom pacijentu.

"Sve su morali da provjeravaju više puta, ali na kraju smo obojica bili podvrgnuti pravim operacijama. To što smo nas dvojica ležali u susjednim krevetima, dodatno je zbunjivalo doktore i medicinske sestre. Mislim da će biti sretni kada odemo", izjavio je mlađi Voolford koji je bio u bolnici zbog operacije koljena.

Stariji Voolford, koji je išao na operaciju kuka bio je iznenađen kada je saznao da će u njegovu sobu doći još jedan Gerent Voolford.

"Sestre su mi rekle da će u krevetu pored mene ležati Gerent Voolford. Rekao sam da su vjerovatno pogrešili, to je moje ime, ne može biti još jedan Gerent Voolford", rekao je stariji Voolford i dodao da je stalno pitao sestre da li su sigurne da je lijek namjenjen njemu, a ne njegovom imenjaku.

"To je bila nevjerovatna slučajnost, šanse da jedina dva čovjeka sa tim imenom leže u bolnici u isto vrijeme je sigurno jedan prema milion", izjavio je predstavnik bolnice.