Zsolt i Geza Peladi, dvojica braće koji kao beskućnici već godinama žive u jednoj pećini kraj Budimpešte, dobili su obavijest kako im je baka u naslijedstvo ostavila dvije milijarde eura!

Ukupna ostavština je zapravo četiri milijarde eura, no dio nasljeđuje njihova sestra koja živi u SAD-u. Braći koja preživljavaju preprodajući sve i svašta, uglavnom rabljene stvari koje nađu na cesti i otpadu, sreća se okrenula. Golemo bogatstvo ostavila im je baka s majčine strane koja je živjela u Njemačkoj. 'Znali smo da nam majka potječe iz jako bogate obitelji, no ona je bila teška osoba i bila je u zategnutim odnosima sa svojom obitelji. Na kraju nas je ostavila i izgubili smo potpuni kontakt s njom i ocem. Na kraju je umrla', ispričao je za ATV 43-godišnji Geza Peladi.

Braća su za nasljedstvo doznala nakon što su odvjetnici  kontaktirali jednu humanitarnu udrugu pokušavajući doći do braće Peladi. Tvrdili su da ih moraju pronaći kako bi ih obavijestili o nasljedstvu. 'Ako se sve ovo realizira konačno ćemo imati priliku za normalan život. Sve ove godine imali smo samo jedan drugoga. Nadamo se da će nam novac omogućiti da upoznamo i životne partnerice.

Do sada nas žene nisu željele ni pogledati. Kako i bi, živjeli smo u pećini', opisuje potresne detalje Geza. Podaci o identitetu njihove bake čuvaju se u strogoj tajnosti kako bi se spriječila pojava prevaranata koji bi se mogli uplesti u slučaj. 'Mi vrlo dobro znamo s kim trebamo razgovarati i o kome se ovdje radi. To su dva brata za koje smo prilično sigurni da su unuci preminule klijentice i nema potrebe da o tome itko ima više informacija', rekao je glasnogovornik ureda kojem je povjereno da obavi posao nasljedstva.

No, ni sama braća još nisu sigurna kako su odvjetnici došli do njih. 'Navodno su izučavali rodoslovno stablo kako bi došli do članova obitelji', kaže Geza. Dvojica braće sada pribavljaju sve dokumente koji su potrebni kako bi dokazali tko im je majka. A nakon toga trebali bi krenuti u Njemačku i preuzeti golemo nasljedstvo.