Njemac, Irac, Korejac, Engleskinja ... golman, bokser, predsjednik države, glumica, milijarder... 27 ili 32 ili 75 godina ... brojevima je to svejedno! Djelovanje brojeva je univerzalno.

Sretni brojevi pomažu, a nesretni brojevi odmažu u životu. Evo nekih ovogodišnjih primjera!

NEOBRANJIVI NESRETNI BROJEVI

"Robert Enke se bacio pod voz u Neustadt am Rübenbergu", objavio je 10.11.2009. g. glasnogovornik policije u Hannoveru. Standardni golmanr "Hannovera 96" Robert Enke (koji je branio i za Barcelonu, Benficu, Fenerbahce) bio je članom njemačke reprezentacije koja je na prošlogodišnjem EURO-u osvojila drugo mjesto. Lani je proglašen najboljim golmanom Bundeslige, a u januaru 2009., nakon što se oporavio od ozljede lijeve ruke, čvrsto je zgrabio poziciju prvog golmana reprezentacije. Prošlog se vikenda oporavio od bakterijske infekcije i vratio na gol te se činilo da je 32-godišnji golman napokon sretan i zadovoljan, no to je očigledno bila zabluda svih onih koji su ga okruživali. Saznali su prekasno i na grozan način.

A nisu znali da se u imenu Robert nalazi nesretan broj 22 (2+7+2+5+2+4) koji se odnosi na dobroćudnu osobu, sanjara koji nerijetko slabo procjenjuje pa zna biti žrtva i svojih zabluda i neiskrenih prijatelja. Zato osobe s tim brojem u svojim podacima često znaju biti potištene, tjeskobne i bezvoljne. Nisu znali da se u prezimenu Enke nalazi njemu nesretan broj 17 (5+5+2+5), koji ga je poticao na sakrivanje svojih osjećaja i pravih motiva svog ponašanja, na stvaranje distance između sebe i drugih, na sklonost osamljivanju. A u zbiru imena i prezimena bio je iznimno nesretan broj 39 pa osobe s tim brojem često trpe zbog toga što ih drugi iskorištavaju. Taj broj ukazuje na osobu koja nosi i rješava tuđe probleme, to je tzv. "broj žrtve". Pored 75% nesretnih brojeva, on je imao i po psihički integritet najnezgodniju kombinaciju simbola 4 i simbola 8 koja izaziva rastrzanost između želje za redom i disciplinom i vjere u stvaralački nered, a rezultat toga su često donijete pogrešne odluke i osjećaj "tijesne kože".

KNOCK-OUT NESRETNIH BROJEVA

Irski bokser Darren John Sutherland svoju je amatersku karijeru okrunio bronzanom medaljom lani na Olimpijskim igrama u Pekingu. U samo osam mjeseci svoje profesionalne karijere boksao je četiri meča i ostvario četiri pobjede, a onda se 27-ogodišnji Darren 14.09.2009. g. objesio u svom stanu u Londonu!

U datumu rođenja (18.04.1982.) i u imenu John (1+7+5+5) nalazi se opasan i moćan broj 18 koji zrači brojnim svađama i razvodima, porodičnim i pravnim sukobima te opasnostima prijevare, ali i eksplozije, vatre i nevremena. U prezimenu Sutherland nalazi se najnesretniji broj 38 (3+6+4+5+5+2+3+1+5+4) koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti i raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje, nesporazume sa suprotnim spolom, razvode i rastanke. Neujednačeno ponašanje, često prisutno kod osoba koje taj broj imaju u svojim podacima, mnogima je teško shvatljivo pa i to zna biti izvorom konflikata. U zbiru oba imena i prezimena je drugi po redu najnesretniji broj 75 (19+18+38) pa osobe s tim brojem često trpe zbog toga što ih drugi iskorištavaju. Taj broj ukazuje na osobu koja nosi i rješava tuđe probleme, a i sama nerijetko ima poslovnih i novčanih problema. Katkad se postupci samog vlasnika broja 75 mogu protumačiti kao izvor njegovih teškoća. To je tzv. "broj žrtve". Pored 80% nesretnih brojeva, u svojim podacima imao je i pet nezgodnih kombinacija simbola!

BROJEVE NEMOŽEŠ PODMITITI

Šesnaesti predsjednik Južne Koreje Roh Moo-hyun nakon odrađenog petogodišnjeg mandata (2003.-2008.) vrlo brzo je postao središtem skandala oko mita i korupcije. Zanimljivo je da je još četvero sudionika u toj aferi, pripadnika političke, državne i ekonomske vrhuške, počinilo samoubistvo! Bivši 63-ogodišnji predsjednik je ne mogavši podnijeti optužbe, ostavio oproštajno pismo te 23.05.2009. g. skočio sa 45 m visoke litice (zanimljiva imena "Sovina hrid") blizu svog rodnog sela.

Broj 14, u imenu Roh (2+7+5), je sretan broj koji donosi putovanja, druženja i brz poslovni uspjeh te ukazuje na aktivnost, posebno onu vezanu uz dovitljivost i spretnost u poslovanju sa novcem, kao i sa svim rizicima koji se odnose na tzv. sive poslove, zbog čega se sugerira oprez. U prvom dijelu prezimena Moo nalazi se opasan i moćan broj 18 (4+7+7) koji zrači brojnim svađama i razvodima, porodičnim i pravnim sukobima te opasnostima prijevare, ali i eksplozije, vatre i nevremena. U drugom dijelu prezimena hyun je njemu nesretan broj 17 (5+1+6+5), koji ga je poticao na sakrivanje svojih osjećaja i pravih motiva svog ponašanja. U zbiru imena i prezimena nalazio se njemu nesretan broj 49 koji mu je donosio iznenadne promjene što su ga znale zateći potpuno nepripremljena i stoga su znale rezultirati lošim posljedicama. Pored 60% nesretnih brojeva, u svojim podacima imao je i tri veoma nezgodne kombinacije simbola!

LUCY NIJE BILA LUCKY

Engleski model i glumica Lucy Gordon je sa 17 godina postala CoverGirl poznate američke kozmetičke linije. Nakon 2001. g. nastupa u manjim ulogama u nizu filmova (npr. SpiderMan 3), a ove godine je glumila pjevačicu Jane Birkin u filmu o muzičaru Serge Gainsbourgu. Film se još nije ni pojavio u bioskopima, a 29-ogodišnja Lucy, dva dana prije svog rođendana, počini samoubistvo vješanjem u svom stanu u Parizu!

U njenom datumu rođenja (22.05.1980.) nalazi se nesretan broj 22 koji se odnosi na dobroćudnu osobu, sanjara koji nerijetko slabo procjenjuje pa zna biti žrtva i svojih zabluda i neiskrenih prijatelja. (Njezini prijatelji rekli su za nju: "Vjerovala je svakome. Bila je slatka i ljubazna.") Zato osobe s tim brojem u svojim podacima često znaju biti potištene, tjeskobne i bezvoljne. Ovaj broj ukazuje i na probleme u odnosima sa suprotnim spolom.

U prezimenu Gordon nalazi se nesretan broj 28 (3+7+2+4+7+5) koji narušava ravnomjernost životnog ciklusa tako da rastancima, raskidima, razvodima ili pravnim gubicima stalno svog vlasnika vraća na početak. Stoga ovaj broj upozorava svoje vlasnike da svoje povjerenje u poslovnim i u privatnim vezama daju drugima u vrlo ograničenoj mjeri. To je tzv. "Sizifov broj".

NIJE IMAO ZA REŽIJE?

Adolf Merckle, njemački biznismen i bogataš još 2006. g. bio je 44. bogataš na svijetu, a u decembru 2008. g. pao je na 96 mjesto, ali i dalje je bio jedan od pet najbogatijih ljudi u Njemačkoj. Naime, Adolf je krivo procijenio kretanje dionica Volkswagena (mislio je da će pasti) pa je njegovo bogatstvo od skoro 13 miljardi US $ spalo na pišljivih 9 miljardi US $ ! Pričekavši da prođu Božićni i novogodišnji praznici, malo kasnije, 05.01.2009. g. 75-ogodišnji Adolf bacio se pod voz blizu Blaubeurena.

U njegovom datumu rođenja (18.03.1934.) nalazi se opasan i moćan broj 18 koji zrači brojnim svađama i razvodima, porodičnim i pravnim sukobima te opasnostima prijevare, ali i eksplozije, vatre i nevremena.

U svom imenu Adolf imao je broj 23, jedan od najpovoljnijih brojeva u numerologiji koji ukazuje na iznimnu pokretljivost i dinamičnu aktivnost te obećava materijalnu korist i uspjeh. Donosi posebnu vještinu u komuniciranju s ljudima i u iznalaženju novca te spretan dolazak do boljeg položaja. Inače, većinu bogatstva je nasljedio od djeda!

Iako je i u prezimenu Merckle vrlo primamljiv i sretan broj 24 (koji ukazuje na mogućnost ostvarivanja koristi) u zbiru imena i prezimena nalazio se najnesretniji broj 47 koji donosi nevolje u životu, nesreće, prikrivene opasnosti i raznovrsna iskušenja, protivnike i izdaje, razvode i rastanke. Neujednačeno ponašanje, često prisutno kod osoba koje taj broj imaju u svojim podacima, mnogima je teško shvatljivo pa i to zna biti izvorom konflikata.