Bloger Charlie Frost odlučio je putem svog bloga upozoriti čitav svijet o njegovom skorom i neizbježnom – kraju!

'Aloha! Ja sam Charlie Frost. Novopridošlice, budite spremni za prosvjetljenje, a vi 'oldtimeri' dobrodošli natrag! Nova je godina, što znači da smo jednu godinu bliže, da tako je – apokalipsi! Tako je! 21. decembra 2012. dogoditi će se kraj svijeta!', tako započinje blog Charliea Frosta, a onima slabijeg srca i tankih živaca ne preporučamo dalje gledanje njegove poruke jer dobrih vijesti za ljudski rod više jednostavno – nema!

Nestala prije mnogo stoljeća, civilizacija Maja ostavila nam je svoj iznimno složen kalendar, koji završava tačno određenim datumom, jasno implicirajući kraj svijeta. Astrolozi su u međuvremenu otkrili o kojem je datumu riječ, numerolozi pronašli obrasce koji ga predviđaju, a geolozi ustanovili kako se Zemlja odavno kreće prema kataklizmi nevjerojatnih proporcija za koju niti ostali naučnici više ne mogu zanijekati da nas očekuje 2012. godine.

Proročanstvo koje je započelo sa Majama je danas pažljivo zabilježeno, rastavljeno i analizirano. Godine 2012. ćemo svakako saznati istinu, no upozorenje koje nam Charlie Frost putem svog bloga želi prenijeti je i više nego jasno. I tako vjerovali Charlieu ili ne, u svakom slučaju preporučujemo, ukoliko niste slabijeg srca i tankih živaca da poslušate što ima za reći, dok ne bude kasno…