Jedanaestogodišnja Kordeza Zhelyazkova iz Bugarske postala je majka na dan svog vjenčanja. Naime, ona je trudove dobila dok se pripremala za polazak na vjenčanje sa svojim devetnaestogodišnjim dečkom Jeliazkom Dimitrovim, te je u vjenčanici i s tijarom na glavi prevezena u bolnicu gdje je rodila zdravu djevojčicu.

Kordeza je zatrudnila samo dvije sedmice nakon svog jedanaestog rođendana.

"Sada imam novu igračku", izjavila je za bugarske medije jedanaestogodišnja školarica, dodajući da je njena beba Violeta prelijepa i da sad zbog nje i ona sama mora odrasti, te zbog toga se više neće vraćati u školu.

Kordeza i njen dečko započeli su vezu nakon što ju je on spasio od nekoliko školskih nasilnika.

Njihova beba, Violeta, je začeta samo sedam dana nakon početka njihove veze.

"Nisam imala seksualni odgoj u školi i nisam znala ništa o seksu i mogućnosti da ostanem trudna. Nikada prije nisam imala dečka niti sam kada čula za kondome. Nisam ni znala da sam trudna sve dok moja baka nije primjetila da sam dobila na težini", kazala je Kordeza.

Ovaj mladi bračni par je ipak imao tradicionalno romsko vjenčanje, ali otac male Violete će privremeno napustiti porodicu.

Naime, zbog odnosa s maloljetnicom on će provesti najviše šest godina iza rešetaka.

"Preplašen sam. Želim se brinuti o svojoj ženi i djeci, a umjesto toga ja ću biti u zatvoru. Znam da sam načinio veliku pogrešku, no ja ću javno da se izvinim i molim za oprost, jer želim biti pored svoje predivne Violete", kazao je 19-godišnji Dimitrov.