Kolege iz iste škole, 13-godišnji dječak i 14-godišnja djevojčica, uskoro postaju roditelji. Naime, Britaniju, koja se godinama bori s maloljetničkom trudnoćom, opet šokira buduće očinstvo i majčinsvo maloljetnika.

Djevojčica, koja je trudna nekoliko mjeseci, pohađa viši razred od budućeg 13-godišnjeg oca, a oboje nisu imenovani zbog pravnih razloga.

Najmlađi britanski otac Sean Stewart postao je poznat 1998. godine kada je kao 12-godišnjak čekao dijete sa svojom 15-godišnjom susjedom Emmom Webster.

Ranije ove godine u svim svjetskim medijima objavljena je vijest o 13-godišnjem Alfiju Pattenu koji je vjerovao da je otac djeteta 15-godišnje Chantelle Stedman ali nakon testova očinstva to se pokazalo neistinitim.

Britanija se nosi sa šokantnim podatkom najvećeg broja tinejdžerskih trudnoća ikada, a postotak trudnoća djevojčica mlađih od 16 godina, s kojima je po zakonu seksualni odnos kažnjiv, najviše su od 1998. godine.

Većina trudnoća kod djevojaka mlađih od 18 godina završi pobačajajem. Samo prošle godine od 40 hiljada zabiježenih trudnoća, polovina je prekinuta. Prošle godine zabilježen je rekordan broj pobačaja u Engleskoj i Walesu - čak 200 hiljada.