Jedan Italijan je u Švicarskoj postavio novi rekord prema broju saobraćajnih prekršaja koje je napravio u nevjerovatnom vremenskom roku. Proteklog vikenda u samo 11 minuta uspio je napraviti čak 15 njih.

Prvo je 47-godišnjak brzinom od 160 kilometara na sat prozujao pored policije na dijelu puta gdje je ograničenje 90. Kasnije je prekršio još tri pravila vozeći preblizu drugim vozilima, ivičnjaku i krivudajući preko pune linije.

Prekršaj pet, šest i sedam sastojao se od nazaustavljanja na naredbu policijskog vozila sa sirenom, blokiranje ceste te nezaustavljanje na crvenom svjetlu na semaforu.

Kad je stigao na autoput kod St. Gallena ponovo je vozio nedozvoljenom brzinom na putu gdje su izvođeni radovi, ugrozio život drugih učesnika u saobraćaju i prekršio druga pravila.

Kad se konačno zaustavio na dijelu gdje je cesta blokirana, policija ga je kaznila i zbog vožnje pod utjecajem droge i pritom razgovaranja na telefon.

"Ovaj lik će svoju vozačku dozvolu dobiti nazad otprilike kad se sljedeći put pojavi Halejeva kometa", šaljivo je prokomentarisao glasnogovornik policije St. Gallena.