Olimpijski odbor prijeti tužbom jednom taekwondoašu koji svoj odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012. planira financirati prihodima iz bordela.

Logan Campbell, kojeg je sudjelovanje na prošlim olimpijskim igrama stajalo 110 600 dolara, a veći dio te cifre platili su njegovi roditelji, početkom ove godine, zajedno s prijateljem, otvorio je bordel u Aucklandu.

Ovaj 23-godišnjak je svoj plan finansiranja početkom ljeta iznio u javnost i nada se da će prikupiti potreban novac, kako bi riješio svoje roditelje financijskog tereta.

Novozelandski Olimpijski odbor tri mjeseca kasnije je reagirao na ovu Campbellovu izjavu te zahtjeva od njega da svoj posao ne povezuje s Olimpijskim igrama, inače će protiv njega podignuti tužbu.

NZOC smatra da se njegov plan financiranja u potpunosti kosi s olimpijskim vrijednostima.

No Campbell u svemu tome ne vidi ništa sporno, jer je posjedovanje i vođenje bordela na Novom Zelandu potpuno legalna stvar.

''Na kraju dana ne osjećam da ikoga eksploatiram. Nitko ne treba biti tu. Nitko tu nije protiv svoje volje'', kaže mladi sportaš, koji je na prijetnje tužbom odgovorio istom mjerom.