Karen Morrisroe-Clutton otrovala se bakterijom Escherichijom coli. Pala je u komu. Čuvši zvukove grgljanja svog sina, znala je da se mora boriti.

Britanka Karen Morrisroe-Clutton iz Wrexhama pojela je vegetarijanski burger u restoranu brze hrane Llay Fish Bar i otrovala se bakterijom Escherichijom coli u srpnju. Završila je u komi. Suprug Paul puštao joj je snimke 11 tjedana starog Olivera.

- Znala sam da umirem. Priznajem da sam u jednom trenutku odustala. Iskreno, htjela sam umrijeti - rekla je Karen i dodala kako je nakon toga samo htjela zagrliti sina i pomilovati ga.

Karen je ležala na intenzivnoj njezi u bolnici Maelor. Izazvali su joj komu i spojili je na uređaj za dijalizu kako bi kontrolirali napadaje i bubrege. Bila je pet tjedana u kritičnom stanju prije nego što su je polako počeli buditi iz kome.

- Liječnički tretman nije mi pomagao. Ali čuvši Olivera, sve se promijenilo. Znala sam da mogu i da moram živjeti - dodala je.

Pustili su je iz bolnice nakon 67 dana. Osim laganog oštećenja jetara, koja će se sama oporaviti, osjeća se izvrsno.

Osim Karen, u restoranu su se još otrovali Abigail Hennessey (83) i dvoje odraslih. Restoran su zatvorili dok traje istraga.