Historičar Mei Trow tvrdi da je otkrio pravi identitet Jacka Trbosjeka, te vjeruje da je zloglasni ubica iz londonskog East Enda odgovoran za ubistva još dvije žene.

On je koristio moderne forenzičke tehnike, kako bi identificirao Roberta Manna, radnika u mrtvačnici, kao ubicu.

Njegova teorija rezultat je intenzivnog dvogodišnjeg istraživanja, a objavljena je na dokumentarnom kanalu Discovery pod nazivom "Jack Trbosjek: Ubica otkriven".

Njegov istraživanje bazirao je na informacijama iz FBI-jeve istrage o ovom slučaju, na osnovu kojeg je izradio profil kriminalca.

Jack je, prema njegovoj analizi, bio muškarac bijele rase iz niže društvene klase, koji najvjerovatnije potiče iz problematične porodice. Zbog dugom perioda provedenog u izolaciji, on je najvjerovatnije bio društveno nepoželjna ličnost.

Poznato je da je Mannov otac veći dio njegovog odrastanja bio odsutan, a on je jedno vrijeme proveo u sirotištu.

"Htio sam da prevaziđem mit o čovjeku u ogrtaču, sa šeširom i nožem u ruci, te preći u realnost, a realnost je da je Jack bio jedan običan čovjek", kazao je Thow.

On je došao do još jednog iznenađujućeg zaključka, a to je da je Trbosjek ubio još dvije žene. On vjeruje da je Martha Tabram, koja je pronađena mrtva sa 39 uboda na tijelu, njegova prva žrtva, a Alice Mackenzie, brutalno ubijena poslije osam mjeseci, zadnja žrtva.

Tijela ove dvije žene zajedno sa tijelima Polly Nichols i Annie Chapman, Mann je pregledao u mrtvačnici u kojoj je radio.

Nakon ubistva Polly Nichols, prve identificirane žrtve, Mann je otključao vrata mrtvačnice policiji kako bi oni mogli pregledati tijelo, a kasnije je pozvan da svjedoči o uzrocima smrti.

Ono što je Thoweu zapelo za oko jeste to da je Mann zajedno sa asistentom skinuo odjeću sa žrtava, uprkos strogoj naredbi od inspektora Spratlinga da ne dira tijelo. Kako se vjeruje, ovo je bila prilika da se divi svome djelu.

Teorija historičara Trowa jedna je u nizu teorija o tome ko je zapravo bio Jack Trbosjek. U zadnjih nekoliko godina bilo je preko 100 osumnjičenih, uključujući i članove kraljevske porodice.