Kineza Bao Xishunua nadvisio je 26-godišnji Sultan Kosen, koji je zahvaljujući svoja 2,47 m i službeno postao najviši čovjek na svijetu te se, ponosit 'kano klisurina', upisao u knjigu rekorda.

Sultan Kosen iz Turske i službeno je proglašen najvišim čovjekom na svijetu te je tako Kinezu Bao Xishunu oteo titulu i poziciju u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Ovaj 26-godišnji Turčin visok je dva metra i 47 centimetara čime je za jedan centimetar nadvisio prijašnjeg rekordera.

Sultan se nada da će mu slava, kao njegovom prethodniku, pomoći da pronađe srodnu dušu, jer do sad na ljubavnom planu nije imao sreće.

Inače mnogi 'visinski' rekorderi na svoju visinu su gledali kao na prokletstvo.

Pa je tako Ukrajinac Leonid Stadnyk, za kojega se vjerovalo da je visok dva metra i 59 centimetara, odbio da ga izmjere predstavnici Guinnessa jer je vjerovao da je njegova visina božja kazna.

Najviši muškarac u povijesti, kako bilježi medicinska znanost, bio je Robert Pershing Wadlow s dva metra i gotovo 48 centimetara. Ovaj muškarac dosegnuo je težinu od 222.71 kg i u dobi od devet godina već je mogao svog oca ponijeti uz stepenice.

Liječnike je zbunio i (pre)viski Zhao Liang sa svojih 2.46 m. Njegova majka je posjedila brinući se kako će izgledati život njenog mezimca s obzirom na neuobičajene proporcije.

Neil Fingleton je sa svojih 2.34 m najviši muškarac u Britaniji i dnevno u organizma unese 8 000 kalorija.