Britanski portal Real Holiday Reports želio je saznati kako su njegovi sunarodnjaci proveli ljeto te je proveo anketu među više od hiljadu Britanaca koji su ljetovali u inostranstvu.

Do ove godine tu su titulu nosili Nijemci, ali ovog ljeta Rusi su pokazali svoje pravo lice i tako zaradili naslov najgorih turista na svijetu.

Portal je proveo anketu među više od hiljadu osoba koje su ljetovale u inostranstvu: Španiji, Francuskoj, Kipru, Malti, Italiji, Turskoj, Grčkoj i Portugalu.

Većina ispitanika (trećina od svih glasova) ocijenila je "napadno odjevene" Ruse najgorim turistima koji su tako s trona najnepoželjnijih gostiju svrgnuli Nijemce.

Prema anketi, Britanci se žale na Ruse jer uzmu sve ležaljke, pojedu svu hranu u "all-inclusive" aranžmanima, podriguju, psuju i odijevaju se poput klaunova.

"Bili smo zatrpani pritužbama na Ruse. Ljudi su komentirali da su nepristojni, svugdje pokazuju koliko imaju novaca te se ponašaju kao gospodari svega", rekao je Gary Hewitt, glavni urednik portala.