Američki kauboj Neal Wanless, kojem je oduzeta mobilna kuća jer nije mogao platiti porez, osvojio je najveći jackpot u povijesti Powerball nagrade vrijedan 242,1 miliona dolara.

Rančer iz Južne Dakote po svoje je novostečeno bogatstvo došao prošli petak, mjesec dana nakon što je dobitnu srećku kupio u gradu 'sretnog' imena Winner (Pobjednik).

- Želio bih zahvaliti Bogu što mi je dao ovo priliku i blagoslovio me s ovakvim bogatstvom - izjavio je 23-godišnji Neal te dodao kako neće novac prebrzo potrošiti.

Noseći crni šešir s osmijehom širokim poput prerije, Neal je izgledao kao da je upravo sjahao s konja. Što je donekle i točno jer živi s obitelji na ranču od 230 hektara. Tamo uzgaja goveda i ovce, no ne zarađuje puno novaca.

- U vrlo su teškoj financijskoj situaciji već duže vrijeme. Stvarno se snalaze kako znaju - objasnio je Dave Assman, susjed obitelji Wanless koja je do sada velik izvor novčanih sredstava dobivala iz prodaje metalnog otpada.

Mobilna im je kuća oduzeta prošle godine jer nisu platili oko 3500 dolara poreza.

No sada će Neal, nakon odbijanja poreza i svih ostalih davanja, kući odnijeti 88,5 miliona dolara čistog novca. Dio će, kaže, dati i u dobrotvorne svrhe.

Neal je dobitnu srećku uzeo birajući datume rođendana članova svoje obitelji tijekom svog puta u Winner gdje je morao kupiti stoku.