Četverogodišnja Natasha Mikhailova djevojčica je iz Sibira koju su odgojili psi i mačke. Malena ne priča već laje, hoda četveronoške, grebe i pije uz pomoć jezika.

Iako je Natasha živjela u istoj kući kao i njezin otac, 27-godišnji Viktor Lozhkin, u sibirskom gradu Chita, stručnjaci tvrde da su djevojčicu odgojili psi i mačke, piše Daily Mail. Lozhkin i majka djevojčice, 25-godišnja Yana Mikhailova, koji s Natashom nisu imali kontakt najmanje dvije godine, uhićeni su pod optužbom za zanemarivanje djeteta.

'Nikada je nisu puštali van, uopće nismo znali da djevojčica postoji', rekli su šokirani susjedi. 'Imaju troje zločeste djece koje su izvodili van, no Natasha nikada nije bila s njima' dodali su. Četverogodišnja djevojčica na mentalnom je nivou dvogodišnjaka, a nije registrirana ni u jednoj lokalnoj bolnici. Trenutno je na promatranju u rehabilitacijskom centru.

Skočila na vrata kao pas

Specijalisti su ostali šokirani kada je na njih skočila kao pas i započela igre koje se igraju s kućnim ljubimcima. Ona nije mentalno retardirana, no vapi za ljubavi i pažnjom ljudi. 'Kada sam izlazila iz sobe, ona je skočila na vrata i počela lajati, ništa nije rekla, samo je lajala', ispričala je Nina Yemelchugova, šefica centra za rehabilitaciju. 'Ima dobar apetiti, no uopće se ne zna ponašati za stolom, baca žlicu i razbacuje hranu iz tanjura', dodala je i objasnila kako se Natasha kloni druge djece jer je uznemiruju neočekivani zvukovi.

Šefica lokalne policije Larisa Popova kaže da su policajci protekli ponedjeljak nakon dojave susjeda ušli u stan Mikhailovih. 'Morali smo se boriti da uzmemo djeovjčicu jer su je psi štitili', rekla je šefica policije. 'Djevojčica je živjela u groznim uvjetima, stan je stravično smrdio. Bio je pun životinja, pasa i mačaka i malena je s njim boravila. Skoro smo se onesvijestili kada smo ušli unutra', objasnila je i rekla kako su Natashu zatekli u prljavoj i poderanoj odjeći.

Oporavak uz intenzivnu edukaciju

'To su vrlo asocijalni ljudi, izlazili su iz stana noću ili rano jutro i nikada nisu imali posjete niti su otvarali vrata', ispričala je susjeda. Majka, koja uz Natashu ima još troje djece i živi na drugoj adresi, uhićena je zbog zanemarivanja djevojčice. Tvrdi da je Natashu oteo otac prije nekoliko godina, no očito nije poduzimala ništa da ju vrati. Stručnjaci se nadaju da će se Natasha, uz intenzivnu edukaciju, uspjeti potpuno opraviti.