Najpopularnija četveronožna Njujorčanka Chanel proslavila je juče rođendan. Malena, bijela jazavčarka sa 21 ljudskom ili 147 psećih godina, najstariji je pas na svijetu.

Iako već u poodmakloj dobi, Chanel je prava njujorška dama: kad god izlazi nosi džemperić ili majicu, čak i ljeti, jer se lako prehladi, izlazi barem dvaput dnevno, dugo spava i pazi što jede.

"Odnosim se prema njoj kao prema članu obitelji"

Najčešće jede janjetinu i rižu, a na svojoj proslavi je probala i tortu. "Nakon što pojede malo torte dugo će odspavati", rekla je njezina vlasnica Denice Shaugnessey koja se pomno brine za svoju mezimicu. "Dobro je pazim. Odnosim se prema njoj kao prema članu obitelji. Kao da je osoba". Međutim, kao prava starica, Chanel ima malih problema s vidom i mora nositi naočale, a pored toga muče je i bolovi u zglobovima.

Usprkos tim poteškoćama, a uz pomoć ljubavi koju joj pruža vlasnica, jazavčarka  možda doživi 30 godina i tako nadmaši najstarijeg ikad zabilježenog psa na svijetu, australijskog ovčara Blueya koji je umro 1939. godine, a doživio je 29 godina i pet mjeseci. Chanel će se sada, kao najstariji živući pas, upisati u Guinnessovu knjigu rekorda koja će izaći 2010.