Već znamo da se na internetu može naći zaista svega, jer čini se on pruža prostor za realizaciju najkreativnijih ili možda najneobičnijih i najčudnijih ideja.

Simon Whitaker iz Velike Britanije ponudio je na eBayu običnu kovanicu od jedne funte. Sve je prvo zamislio kao šalu, a kada je o njegovom pothvatu izvijestilo nekoliko novina, počele su stizati vrtoglave ponude za njegovu kovanicu. Na kraju je mogao zaraditi 1,7 milijuna dolara! Ipak, aukciju je otkazao jer je znao da će eBayu morati platiti za uslugu ako nešto krene po krivu, a njemu se učinilo da nešto ide u krivom smjeru.

Student John D. Freyer iz Iowe 2001. godine pokrenuo je projekt rasprodaje svega što ima, uključujući i prijatelje. Stranica mu se zvala allmylifeforsale.com (savmojživotnaprodaju.com), a ondje je oglasio sve što je imao, čak i role WC papira, poruke na telefonu koje je dobio od majke i slično. Najpopularnije kategorije ipak su bila njegova iskustva, npr. odlazak na večeru s prijateljem ili kupanje u vrućoj vodi. Cilj njegovog projekta bio je ocijeniti koliko vrijedi život jednog studenta.

Američki crtač stripova Paul Kinsella dobio je pomalo morbidnu ideju i realizirao je. Otvorio je web stranicu na kojoj živi mogu slati telegrame mrtvima, i to tako što Paul poruke čita ljudima na samrti, koji je onda memoriraju i prenesu onima na drugom svijetu, kada onamo stignu. Slanje poruke poprilično je skupo, pet dolara po riječi.

Jedan švicarski mljekar stavio je na internet fotografije svojih krava s namjerom da ih iznajmi ljubiteljima sira. Rent-a-krava!

Znanstvenici iz Australije napravili su softver koji ljudima omogućuje da se ulogiraju u svoj kompjutor pomoću – smijanja.

Korisnici interneta u Kini mogu kupiti aparat koji radi tako da muški glas zvuči kao ženski, a ženski kao muški. Aparat se prikopčava na telefon i košta svega 12 dolara. Najčešće ga kupuju bračni parovi koji žele saznati imali li im partner ljubavnu aferu.

Ninu iz Norveške toliko je srdilo što otac živi s njom da ga je ponudila na aukciji na jednoj internetskoj stranici. Oglas je glasio: 'Dajem svog oca dragoj ženi. Otac je visok, tamnoput, vitak i u svojim najboljim godinama. Umorna sam od toga da živi sa mnom. Uz njega ide i najmještaj. Ozbiljno!'

Crkva u Hokksundu u Norveškoj daje spasenje za 12 sekundi svima koji pročitaju molitvu na njezinoj stranici.

Od početka 2004. parovi u Rusiji se mogu vjenčati preko interneta.