NIJE ŠALA

Velike crvene čizme koje je kreirao njujorški umjetnički kolektiv MSCH novi je otkačeni, za neke bizarni modni trend. No holivudske zvijezde su oduševljene.

Inače, umjetnički kolektiv poznat je po historiji ismijavanja potrošačke kulture – a paradoksalno, često imaju najprodavanije komade. Slike crvenih čizama, za koje se očekuje da uskoro budu u prodaji, proširile su se društvenim mrežama i šokirale ljude svojim apsurdnim izgledom – a već ih šetaju poznati.

Raniji "projekti" kojih su se dosjetili MSCH su kolonjska voda koja miriše na WD-40, kao i Birkenstock papuče napravljene od Hermes Birkin torbi.

Najnovije čizme kolektiva su u obliku AirPod-a, okrugle su i glatke — "kao da je par MoonBoots čizama napunjen botoksom".

- Velike crvene čizme stvarno nisu oblikovane kao stopala, ali su izuzetno oblikovane kao čizme - istakli su iz MSCH -a.

Odbacili su ideju da su čizme šala. Oni su samo nastavili poigravanje sa estetikom ružnog i nepraktičnog, kao što su ranije uradile modne kuće Balenciaga ili Alexander McQueen.

Čizme zahvaljujući influenserima već postaju viralne, a cijena im je 350 dolara.