ELAINE VICTORIA

Elaine Victoria je 19-godišnja Njemica iz Hamburga kojoj je video koji je snimila na radnom mjestu, u kratkoj pauzi, iz čiste dosade, totalno promijenio život.

Priču o njoj prenosi Fenix-magazin.de, koji podsjeća kako je Elaine, obučena u “uniformu” lanca samoposluga Aldi, na blagajni trgovine u hamburškoj gradskoj četvrti Norderstedt zaplesala uz pjesmu “Wild” pjevačice Jessie J.

Video koji je objavila na društvenoj mreži u septembru 2021. godine traje 12 sekundi, a u kratkom vremenu su ga vidjeli milioni! Dosad je pregledan nevjerojatnih 36 miliona puta, pa nije pretjerano reći kako se u životu Aldijeve blagajnice Elaine odigrao filmski scenarij, jer je postala svjetski slavna doslovno u 12 sekundi.

Elaine je ispričala kako ništa nije bilo planirano, te kako nije ni sanjala o uspjehu svog videa:

“Bila sam jako iznenađena zbog svega, zbog popularnosti videa. Zaista sam zahvalna na tome, iako je to bila samo sreća!”, rezimira djevojka.

Četiri sedmice nakon viralnog snimka, maloprodajna trgovkinja odustala je od posla u trgovini kako bi se potpuno usredotočila na svoju neočekivanu novu karijeru influenserke, piše fenix-magazin.de.

Počela je, naime, dobijati upite za saradnju na poslovima reklamiranja i modelinga. Radno mjesto u samoposluzi zamijenila je onim na TikToku i Instagramu, gdje je prati oko 250.000 obožavatelja.

“Oduševljena sam svojim novim poslom. Aldi je mjesto koje me natjeralo da odrastem. Ali sada je vrijeme da odem u veliki svijet”, rekla je Elaine.