Ohio

Policajci se susreću s različitim ponašanjima i reakcijama pijanih vozača koje zaustave, a ovih dana širi se snimak mladića koji nije mogao hodati po liniji, ali je svoju trezvenost pokušao dokazati svojom verzijom testa.

Nije mogao hodati po liniji, no zapanjio je policajce aktobatskom sposobnošću.

Policajac Broadview Heightsa u državi Ohio, u SAD-u, zaustavio je 27-godišnjeg Tannera Watsona zbog prebrze vožnje. Sve se desilo 23. novembra, prenosi Unilad.

Dok su se približavali prozoru, policajci su tvrdili da su osjetili jak miris alkohola koji je dolazio iz vozila i opisali da je Watson imao "ekstremno sjajne oči".

Policija je tada dala instrukcije 27-godišnjaku da izađe iz vozila i hoda pravolinijski u okviru terenskog testa trezvenosti.

Međutim, Watson je odlučio pokušati dokazati trezvenost praveći salo unazad iz mjesta.

- To je dobro, čovječe. Ja ne mogu to da uradim - rekao je policajac, kako se čuje na snimku.

No Watson je pokušao hodati i pravolinijski, ali se nije proslavio. Čak se prepirao s policajcima o tome šta je prava linija.

Tanner je u početku rekao policajcima da je popio dva do tri piva, a kasnije je priznao da je popio tri do četiri.

U izvještaju se također navodi da je policija identificirala šest tragova oštećenja automobila.

Kako prenosi Fox 8, uhapšen je i optužen je za prebrzu vožnju, ali Watson je osporio zaključak policajca da je bio pijan. Nakon hapšenja, Watson je izrazio razočaranje što nije mogao uvjeriti policajca da je trijezan.

Ovaj 27-godišnjak je u četvrtak bio na sudu. Sada je na slobodi.

Faktor/Unilad