ZANIMLJIV PODATAK

Jedan grad Maroka još uvijek čuva sjećanje na državu koje nema već više od trideset godina. Naime, jedna ulica u Marakeshu nosi naziv Jugoslavija.

Naziv ulice u Marakeshu dokazuje da jugonostalgičara ima kilometrima daleko od granica bivše Jugoslavije.

Na ovaj zanimljivi podatak podsjetila je Facebook stranica "Titova Jugoslavija", objavivši fotografiju ulice uz kratku poruku.

"Davno, davno, prije mnogo godina, bivša Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija bila je domovina mnogih od nas. Danas ova država više ne postoji, ali zato uspomenu na nju još uvijek čuva grad Marakesh u Maroku, u kojem Jugoslavija ima svoju ulicu", navedeno je.

Iako Jugoslavija i Maroko nisu imale puno zajedničkih tačaka, ipak bivša zajednička država dobila je ulicu u jednom od gradova Maroka koja je "nadživjela" i bivšu SFRJ.

Podsjećamo, Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, pod kolokvijalnim imenom Jugoslavija, naziv je za bivšu socijalističku državu koja je obuhvaćala današnje države Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Sjevernu Makedoniju, a postojala je od 1943. do 1992. godine.