OBVEZNICE U PEPELU

Iako božićni i novogodišnji praznici obično predstavljaju period u kojem je stres sveden na minimum, za jedan bračni par ovaj period godine pretvorio se u noćnu moru.

Naime, kako prenosi list Il Messaggero, bizaran slučaj dogodio se u Rimu i to kada je muž odlučio da, bez obavještavanja supruge, sakrije ušteđevinu u vidu obveznica u iznosu od 20.000 eura u kamin jer je mislio kako je to sigurno mjesto koje lopovi nikada neće pretraživati.

Međutim, stvar koju je predvidio bila je ta da će supruga nekada odlučiti da taj kamin upali.

"Moja žena nije znala da sam ih tamo sakrio. Svake godine, prije paljenja vatre, premještam novac. Sada, kada sam vidio plamen, htio sam se onesvijestiti", rekao je Mario, prenose italijanski mediji.

Kako navodi, nije očekivao da će se kamin paliti još nekoliko dana s obzirom na to da temperature u Rimu ne zahtijevaju dodatno grijanje.

Ipak, supruga je odlučila nešto ranije napraviti božićni i novogodišnji ugođaj te je upalila kamin.

"Kada je muž rekao šta je bilo u kaminu, obveznice više nije bilo moguće sačuvati. Nažalost, dvoje supružnika će Božić 2022. godine pamtiti dugi niz godina, možda i zauvijek, kao jedan od najgorih koji su ikada doživjeli", piše Il Giornale.