Kad je neko sretan

Kakve god bile šanse da dobijete dvije šesterocifrene nagrade na lutriji u razmaku od samo nekoliko dana, žena u Delawareu ih je nedavno pobijedila.

Ova 70-godišnja žena je sredinom oktobra otišla na benzinsku pumpu i kupila dva tiketa. Jedan od tiketa za instant igru bio je dobitni od 100.000 dolara, navodi se u saopćenju zvaničnika državne lutrije.

Zvaničnici su rekli da je žena iz zajednice Newark čekala nekih sedmicu dana do 20. oktobra da otkupi svoju kartu i preuzme svoju nagradu u glavnom gradu Delawarea, Doveru.

Proslavila je na povratku kući tako što je kupila još tri tiketa novac u prodavnici u Doveru, a jedan je bio dobitnik glavne nagrade od 300.000 dolara, piše danas The Guardian.

Žena je tražila da njeno ime ne bude javno objavljeno. Počela je igrati prije samo sedam godina.

- Samo smo sjedili u nevjerici - rekla je žena, navedeno je u saopćenju državne lutrije.

Sretna dobitnica na lutriji je navodno rekla zvaničnicima da planira uložiti većinu svog dobitka od 20. oktobra u svoj penzioni fond.

Zvaničnici lutrije Delaware procjenjuju da igrači imaju jednu prema 120.000 šansi da osvoje nagradu od 100.000 dolara za Instant Game, a izgledi da uzmu 300.000 dolara su jedan prema 150.000.

Faktor/The Guardian