KINA

Kinesko tržište je rezervisano za brojne modele automobila koji u Evropi ili u ostatku svijeta nisu dostupni.

Tako Volkswagen u Kini prodaje “lamando L”, sportskiju verziju tamošnje “jette”, kao što je “arteon” atraktivnije izdanje “passta”. “Lamando” se promoviše kao veoma komforno porodično vozilo, ali je jedan Kinez mislio da to nije dovoljno. Zato se odlučio na preradu da bi dobio svojevrsno XL izdanje. U stvari, radi se o povećanju na 5XL, što mu je sada i zvanično ime. I da, ovaj automobil zaista postoji, a to potvrđuju i brojni snimci.

Automobil je proširen na jednom boku, ali je zadržana simetričnost. Jedino otvoreno pitanje je kako je koncipiran pogon. Sudeći po brzini kojom se kreće, to poglavlje nije u potpunosti apsolvirano.

Zanimljivo je da je automobil rastao isključivo u širinu, i to gotovo dvostruko. Sa startnih 1.831 mm širina automobila je narasla na nepuna tri metra.

Pogled u kabinu otkriva dodatna sjedišta, pa je sada kapacitet kabine osam osoba. Vlasnik tvrdi da bez ikakvih problema u kabinu stane i deset osoba. Mora se priznati da je modifikacija izvedena vrlo kvalitetno. Čovjek bi pomislio da je “lamano 5XL” stigao direktno iz fabrike.