NEUSTRAŠIVA

Rozen Gibson (63) proslavila se kad se pojavio snimak sigurnosne kamere na kome se vidi kako neustrašivo nasrće na pljačkaša.

Baka visoka svega metar i po oborila je na pod razbojnika naoružanog čekićem i pomogla rođaku da ga obuzda dok nije došla policija.

Iako se pokušaj pljačke desio prije oko godinu dana u Glazgovu snimak obračuna se tek jučer pojavio na društvenim mrežama. Na njemu se vidi kako lopov sa fantomkom u žutom markeru prijeti čekićem i traži novac mladiću iza pulta Kristoferu Braunu.

Mladić je instinktivno bacio gomilu novina na njega kako bi mu skrenuo pažnju da bi ga Rozen sljedećeg trenutka oborila na patos. Onda se Kristofer bacio njemu na leđa i uhvatio ga rukama oko vrata.

U nastavku se vidi kako se Rozen i mladić rvu sa lopovom koji očajnički pokušava da se izmigolji, ali mu to ne polazi za rukom. Na kraju je morao da sačeka policiju koja ga je odmah uhapsila.

- Kada sam pogledala snimak bila sam šokirana. Jednostavno ne mogu da vjerujem da sam to uradila. Mnogo stvari se promijenilo otkako se to dogodilo - rekla je baka heroj za lokalne medije.

Osvrnula se i na to kako je ovaj napad ipak preplašio i natjerao je da promijeni navike.

- Ranije nikada ne bih oklijevala da stojim ispred radnje rano ujutru dok čekamo da je otvorimo iako sam to radila posljednje 42 godine. Sada čekam u autu preko puta - dodala je Rozen.